Toon 1 - 12 van 27

Vodka is een geur- en kleurloze, heldere drank bestaande uit gemiddeld 40% alcohol bekend uit Rusland en Polen. De drank wordt gestookt uit granen waaruit het zetmeel omgezet wordt in vergistbare suikers. Dit wordt met water tot een alcoholische vloeistof gegist. Deze vloeistof wordt daarna tot maximaal 96% gedistilleerd. Vervolgens wordt het opgeslagen in met houtskool gevulde tanks om alle onzuiverheden en geuren te absorberen om het te daarna te kunnen filteren. Vanuit deze distilleerketel komt de drank direct in de flessen terecht. Er is geen rijpingsproces voorafgaand zoals bij veel andere soorten drank. 

Van origine werd Vodka gestookt om als medicinaal drankje te drinken dat ook goed zou zijn voor het versterken van de vruchtbaarheid en lust opwekte. Tegenwoordig is Vodka over de hele wereld geliefd om zijn pure smaak en perfecte match in vele mixdrankjes. Zo is Vodka niet te missen in de bekende cocktails: Bloody Mary, Cosmopolitan, Moscow Mule, White Russian of een Screwdriver. 

Als Vodka niet in cocktails of mixdrankjes gedronken word, dan het liefst puur. Dit is veelvoorkomend in Rusland en Polen, de grondleggers van de Vodka. Zij toosten hiermee in shotglazen voor het eten om het leven te vieren. Door daarna te eten verzacht het het effect van alcohol om vervolgens verder te kunnen toosten. 

Sinds het midden van de jaren 90 wordt Vodka niet alleen maar geproduceerd en gedronken in de neutrale smaak van zichzelf maar ook in meerdere smaken die toegevoegd worden aan de drank zoals: Peper, Fruitsmaken of andere zoete smaken. 

Boozly zelf verkoopt de volgende merken: Red Beryl, Absolut Vodka, Puschkin, Ciroc, Grey Goose, Smirnoff, Belvedere en Esbjaerg.