Toon 1 - 5 van 5

Tequila is een sterke drank gemaakt van een Mexicaanse agave soort. Het heeft zijn naam te danken aan het herkomstgebied Santiago de Tequila, hiermee onderscheidt tequila zich van mezcal naast de agavesoort die gebruikt wordt. Mezcal is de verzamelnaam voor alle dranken die geproduceerd worden door gebruik te maken van agave. Voor Tequila word een bepaald soort gebruikt die fermentatie in het proces gebruikt in plaats van gisting. 

Tequila mag ook alleen tequila heten als het uit deze streek komt, minstens 51% agave bevat, de rest is meestal suikerriet. Goede kwaliteit tequila's bevatten 100% agave. Als een tequila wel voldoet aan de agave eisen maar niet uit de tequila streek komt, word deze mixto genoemd. 

Tequila bestaat uit 4 types: Plata (ongerijpt), Blanca (gerijpt tot 3 maanden), Reposado (gerijpt tussen de 3 en 12 maanden) en Añejo (langer dan een jaar gerijpt). Extra añejo komt ook voor en is dan minimaal 3 jaar gerijpt. De kleur hangt af van de duur van het rijpingsproces. Hoe jonger, hoe lichter de kleur. Vaak wordt er dan ook karamel toegevoegd aan jongere tequila's om een oudere kleur te crëeeren. Deze tequila's heten Gold. 

Over het algemeen wordt tequila puur gedronken. Ook is het vermengd in bekende cocktails als de Margarita, Tequila Sunrise en Sangrita. De meest bekende manier van consumeren blijft in de vorm van een shot in combinatie met zout en citroen. 

Boozly verkoopt de volgende merken Tequila: LaLa Tequila, Espolon en Jose Cuervo.