Toon 1 - 2 van 2

Grappa is een Italiaanse sterke drank ontstaan uit de destillatie van druifrestanten na de wijnbereiding. Van origine is deze methode ontstaan door het zonden vinden om druifrestanten weg te gooien dat heeft geleid tot het idee deze te hergebruiken. Tegenwoordig zijn er veel stokerijen die alleen Grappa maken waarbij de kwaliteit voorop staat. 

De kwaliteit en de smaak van de grappa hangt net zoals bij wijn af van de druif. Ook de manier van het productieproces, de duurtijd van het rijpingsproces en het vat waarin de grappa rijpt heeft hier invloed op. 

Grappa mag alleen deze naam gebruiken als het voldoet aan de volgende eisen: geproduceerd in Italië of het Italiaanstalige deel van Zwitserland, gemaakt van druivenpulp en de fermentatie en destillatie moet gebeuren op de pulp. 

Verder komt Grappa voor in verschillende soort:
- Grappa Giovane (jonge grappa.) Deze Grappa is kleurloos en wordt meteen na het destilleren opgeslagen in glazen of stalen vaten.
- Grappa Aromatica (aromatische grappa.) Deze Grappa is gemaakt van aromatische druiven.
- Grappa Affinata (elegante grappa.) Deze Grappa wordt gerijpt op houten vaten tot maximaal 12 maanden.
- Grappa Invecchiata of Vecchia (oude grappa.) Deze Grappa wordt minstens 12 maanden gerijpt op houten vaten.
- Grappa Reserva Invecchiata of Stravecchia (nog oudere grappa.) Deze Grappa wordt minstens 18 maanden gerijpt op houten vaten. 
- Grappa Aromatizzata (gearomatiseerde grappa.) Deze Grappa is gearomatiseerd met natuurlijke smaakstoffen van fruit of kruiden. 

Ook kan grappa ingedeeld worden om het aantal druivensoorten dat gebruikt is om de grappa te produceren:
- Grappa di monovitigno, bestaat uit één druivensoort. (voor minstens 85%.)
- Grappa polovitigno, bestaat uit verschillende druivensoorten uit dezelfde familie. 
- Grappa mista, betaat uit meerdere druivensoorten. 

Boozly verkoopt het merk Julia als Grappa.