Toon 1 - 12 van 17

Gin is een sterke drank die word geproduceerd uit de destillatie van vergist graan. Gin krijgt vervolgens zijn smaak door de toevoeging van botanicals. Dat zijn kruiden die smaak afgeven aan de neutrale alcohol. Voornamelijk worden hier jeneverbessen gebruikt. 

Gin stamt af van jenever. Jeneverbessen werden vroeger vaak medicinaal gebruikt in drank tegen de toenmalige pestepidemieën. Hierna raakte de drank zijn medicinale werking kwijt en werd het vele malen vaker gestookt voor plezier en entertainment. Jenever was geboren. 

Tijdens de oorlog werd jenever mee verscheept voor de Nederlandse soldaten. De meestrijdende soldaten noemde jenever dan ook wel 'Dutch Courage'. Het duurde hierna niet lang voordat ook Engelsen jenever gingen stoken. Vaak werd hiervoor dan het voor de hand liggende product wat vaker een mix was van andere botanicals dan alleen jeneverbessen. Al snel was hiermee Gin geboren.

Vaak word Gin gedronken met tonic. Dit komt in verschillende soorten en varianten voor. Alleen al door de ruime keuze aan botanicals kan gin heel verscheidend zijn. Hiermee dan ook de verschillende smaken die gecrëeerd worden in Cocktails. 

Boozly verkoopt de volgende gins: Tanqueray, Gordon's, Damrak, Bobby's, Hendrick's en Bombay Sapphire.