Toon 1 - 1 van 1

Puschkin is een drankenbedrijf in Berlijn dat bekend staat om zijn Wodka's. Dit bedrijf is hier gevestigd tijdens de Oktoberrevolutie waarbij veel Russische families vluchtten naar Duitsland. En zo ook de oprichters van Puschkin die in deze tsarentijd een traditioneel wodkarecept meebrachten om zich hier vervolgens verder te ontwikkelen tot een succesvol drankenmerk: Puschkin Vodka.

De eerste fles word al sinds 1929 op dezelfde manier gedistilleerd en staat bekend om zijn ijsfiltratie. Dit proces gaat als volgt. Puschkin word drie keer gedistilleerd en gefilterd. Deze laatste filtering is de bekende ijsfiltratie. 

De ijsfiltratie proces is een eeuwenoud Russische traditie waarbij een houten vat tijdens vrieskou in de nacht buiten wordt geplaatst. Door deze kou zetten de onzuiverheden van de Vodka zich af tegen de wanden van het vat, waardoor er zuivere Vodka achterblijft in het vat dat vervolgens getapt kan worden. 

Puschkin Vodka maakt gebruik van de moderne versie van deze methode. In plaats van houten vaten gebruiken zou enorm grote, stalen filtratie tanks die tot een ijskoude temperatuur worden gebracht. Zodanig dat zelfs de kleinste onzuiverheden zich afzetten tegen de wanden die vervolgens worden gefilterd uit het destillaat om de puurste Vodka te kunnen produceren. Het is een tijdrovend proces maar helemaal waard. 

Tegenwoordig heeft Puschkin ook meerdere smaken Wodka's waaronder: Puschkin Red met zure bloedsinaasappel, Puschkin Passievrucht Yuzu, Puschkin Bosbes, Puschkin Watermelon, Puschkin Roze Grapefruit, Puschkin Zwarte bessen, Puschkin Noten & Nougat, Puschkin Witte Choco Coco & Puschkin Koffie & Caramel.