Winterse, warme drankjes!

Winterse, warme drankjes!

Jaa jaa, it is that time of the year again... en daar horen winterse drankjes bij! Omdat we nu weer lockdown #4318 zitten kunnen we alles geen drankjes doen buiten de deur. Maar niet getreurd, want met deze receptjes haal jij de sfeer gewoon in huis! We hebben er wel 4 bedacht, in ieder geval genoeg om deze winterse lockdown door te komen. 

#1 
Nummer één, Number one, Nùmero uno. Deze klassieker die hoort erbij en kan zeker niet ontbreken. Welke klassieker is dit dan? Jawel jawel... GLUHWEIN! Een heerlijke warme drank die schreeuwt om winter. Amsterdam heeft een hele leuke Gluhwalk samengesteld, zeker een aanrader! Al is dit drankje natuurlijk ook heel lekker, gezellig samen voor de openhaard. 

Weet jij nou niet hoe je jouw eigen Gluhwein maakt, lees dan snel verder!

(4 pers. Tijd: 15 min.)

Wat heb je nodig?
2 sinaasappels
2 appels
3 flessen Ezimit Merlot
6 kaneelstokjes
6 steranijs
Een hoge pan
4 glazen

Wat ga je doen? 
Spoel de sinaasappels en snijd ze in schijfjes. Doe hetzelfde met de appels. Vul de hoge pan met schijfjes van beide fruitsoorten en giet hier de flessen Ezimit overheen. Voeg hier dan de andere ingrediënten aan toe en zet de pan op laag vuur. Verwarm dit voor zo'n 5 min maar laat het niet koken! Schenk de drank terwijl deze nog warm is in een glas en garneer met een schijfje appel en een kaneelstokje. Drink smakelijk!

#2
Veel mensen linken chocomel aan deze winterse temperaturen. Hartstikke lekker! Om het nog lekkerder te maken geven wij er natuurlijk wel nog even een Boozly touch aan ;) We verkopen immers drank hè! Daarom hebben wij de 'Choco glow' voor jullie bedacht. Perfecte naam, al zeggen we het zelf! 

(1 pers. Tijd: 10 min)

Wat heb je nodig?
150 ml melk
2 tl cacaopoeder
50 ml Baileys
50 ml Disaronno
Slagroom
Speculaaskruiden
Een beker

Wat ga je doen? 
Wij zijn ervan overtuigd dat je eigen chocomel maken toch echt het lekkerste is. Dus daar beginnen we dan ook mee. Schenk de melk in een beker, roer hier de cacaopoeder doorheen en verwarm het. Giet hier nu vervolgens beide dranken bij en roer nog eens goed door. Top af met een dot slagroom en besprenkel met de speculaaskruiden. And again, drink smakelijk! 

#3
Een winterse wandeling wordt er ook nog wel eens gemaakt. Is dat je nou echt te koud? Doe dan walk van Johnnie! Snappie? Johnnie walk-er, walk van Johnnie ;) Wij zijn in ieder geval erg trots op deze naam en jij geniet heerlijk binnen van dit drankje. Beter kan niet toch?

(1 pers. Tijd: 5 min)

Wat heb je nodig?
50 ml Johnnie Walker Black Label
15 ml bitterkoekjessiroop
10 ml citroensap
150 ml sinaasappellimonade
Schijfjes sinaasappel
Steranijs
Ijsblokjes
Een hoog glas

Wat ga je doen?
Vul het hoge glas met de ijsblokjes en giet hier de Johnnie Walker overheen, samen met de siroop en het citroensap. Meng dit goed door elkaar en vul het glas verder met de sinaasappellimonade. Wel nog even de limonade maken. Roer dit nog eens door elkaar en werk het glas af met een schijfje sinaasappel en een steranijs. Drink ze! 

#4
De geur van warme appeltaart, wie zegt daar nou nee tegen! Wie zegt er dan nee tegen deze smaken in een drankje? Precies! Niemand. Daarom hebben wij deze vloeibare appeltaart in een glas met een randje alcohol voor jou bedacht. Nieuwsgierig? Probeer het nu snel! 

(1 pers. Tijd: 25 min.)

Wat heb je nodig? 
50 ml Absolut Vanille Vodka
15 ml karamelsiroop
175 ml Pure appelsap
1 Appel
Ijsblokjes
Een cocktailset: Shaker & Strainer
Een glas

Wat ga je doen? 
Zet het glas in de vriezer en laat het zo'n 20 min staan. Doe het ijs in de cocktailshaker en giet hier de pure appelsap overheen. Doe hier ook de vodka en de siroop bij. Plaats de deksel op de cocktailshaker en shake voor 45 sec. Haal het glas uit de vriezer en strain hier de inhoud van de cocktailshaker in. Garneer het glas naar wens af met een schijfje appel. Geniet ervan!

Hebben wij jou genoeg kunnen inspireren met onze recepten? Laat het ons weten wat je ervan vondt, deel je creatie op Instagram en vergeet ons niet te taggen! 


Boozly Team
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter