Wijntjes proeven...

Wijntjes proeven…

Nouja, eigenlijk hebben wij die al geproefd… En daarom heeft Boozly er weer nieuwe aanwinsten bij! Heerlijke glaasjes rood, frisse witte wijntjes en zelfs sprankelende bubbels hebben wij voor jullie uitgekozen. Benieuwd? Bekijk hieronder dan jouw aankomende favoriete wijn ;)


Barista
Barista is een serie wijnen opgezet door wijngoed Boekenhoutskloof in Franschhoek, Zuid-Afrika. Vanuit kwalitatief opzicht is deze wijngaard, drie eeuwen geleden opgezet door Franse hugenoten, imponerend. 

Ondanks de niet-franse eigenaar momenteel, gaat hij regelmatig terug naar de Rhône in Noord-Frankrijk om hier inspiratie op te doen voor zijn eigen wijnen. Zo zijn ook zijn creaties, de Barista Chardonnay en Barista Pinotage ontstaan. Waarbij de Chardonnay een frisse, citroensmaak heeft met een hint van perzik en de Pinotage een volle, dieprode wijn is met vanille en een licht bittertje.


Nebla
Nebla is het wijnmerk opgezet door wijnhuis en familiebedrijf Vicente Gandía. Het merk is nog vrij jong en onstaan in 2020, in tegenstelling tot het befaamde wijnhuis dat opgericht is in 1885. 

Het merk Nebla, bestaande uit hun bekende Spaanse druiven, heeft meerdere prijzen gewonnen door zijn unieke smaken. Nebla betekend ook 'mist' in het Nederlands, de onverwachte omstandigheden waarmee deze wijnen tot stand zijn gekomen. Vandaar ook de wolkjes die afgebeeld zijn op de flessen van dit merk. 

Het wijnhuis zelf staat verder bekend om de zuivere en verfijnde kwaliteit wijnen die zij ontwikkelen. Neem bijvoorbeeld de Nebla Garnache, een heldere rode wijn met een paarse gloed die ruikt en smaakt naar rood fruit. Of de Nebla Verdejo, een lichtgele wijn waarvan te zeggen is dat de geur van versgemaaid gras terug te herkennen is door de groene tinten in de kleur en smaken van tropisch fruit. Naast deze parels kochten wij ook de Nebla Verdejo Rose in, van kleur een zalmroze rosé waarbij de smaken van tropisch fruit aangevuld worden met een zuurtje van rode bessen.


La Gioiosa Prosecco Frizzante Filo
La Gioiosa is een Italiaans familiebedrijf dat al 3 generaties wordt geleidt door familie Moretti Polegato. Zij zijn gevestigd in de streek Valdobbiadene, het hart van het Prosecco gebied dat sinds kort de DOCG status mag dragen, en zijn dan ook gespecialiseerd in Prosecco wijnen. 

De naam 'La Gioiosa' is afgeleid van het wapen van Treviso, de provincie waarin zich de Valdobbiadene streek bevindt. Het wapen van Treviso: Marca Gioiosa et Amarosa (blij en liefdevol) past bij de familie en is ook terug te proeven in hun wijnen. 

Wij hebben dan ook niets minder dan de beste Prosecco voor jullie op voorraad, die licht mousserend is door de fijne bubbel en smaken als appel en peer tot zich heeft genomen.
Hebben wij jou nieuwsgierig kunnen maken?


Bestel deze prachtige wijnen dan hier op onze webshop en laat ons wensen welke jouw nieuwe favoriet is!


Zit jouw favoriet er niet tussen? Kom dan volgende week terug voor de nieuwe blog waarin wij deel 2 van onze wijntjes gaan aankondigen…

Boozly Team
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter