When life gives you lemons, make limoncello!

When life gives you lemons, make limoncello!

Precies zoals Dirk dat heeft gedaan. Wat begon als een do-it-yourself-pakket verkregen van collega’s, is nu een opbouwend imperium van verschillende smaken limoncello! Over een paar jaar dus groter dan Bacardi? Dat staat zeker op de planning!

En geloof me… met deze smaken die ze zelf maken (handarbeid) supporten wij dit plan natuurlijk ook helemaal. Help jij ze ook een handje mee? 

Wij hadden de eer de kapiteins aan het roer Dirk & Tijmen te interviewen. De uitkomst delen wij maar wat graag met jullie...

Historie en Passie
Want simpel gezegd, het begon allemaal met een grote liefde voor limoncello. En na veel geproefd te hebben, miste er toch iets… Het perfecte verschil tussen het zuurtje en het zoetje. Toen ook de passie werd ontdekt voor het zelf maken van limoncello werd het al snel 1 + 1 = 2. Veel onderzoek en testen heeft er voor gezorgd dat de Limoncello Club op de markt kwam met hun eerste variant de Limoncello Club Classic. Zijn wij even blij ;)

Specialiteit
En wat maakt deze limoncello dan speciaal hoor ik je al denken? Dat zal natuurlijk zijn dat alles met de hand gedaan wordt. En dat is zeker terug te proeven. Dus geen massa, maar veel handarbeid! Be aware: het woordje ‘hand’ zal je nu dan dus ook vaak gaan lezen…

(Handarbeid) Proces
Zodra de heerlijke HANDgeplukte en onbespoten friszure citroenen en zoete sinaasappels met de levering uit Italië zijn aangekomen worden alle vruchten met de HAND stuk voor stuk gecontroleerd en gewassen. Wel zo smakelijk! Vervolgens worden deze vruchten met de HAND afgedroogd en geschild. Deze schillen zijn het hoofdingrediënt voor de limoncello. Nadat deze met 96% alcohol worden afgesloten in een luchtdicht vat (inmiddels van 50L dan de 3L waarmee zij eerst, ja want Tijmen is er inmiddels ook bij gekomen, waren begonnen) wordt er voor 6 weken lang 2 keer per dag geroerd in dit mengel. Dit geroer wordt ook wel macareren genoemd. Voor als je een keer wilt uitsloven bij de vrienden ;) Maar waarom doen ze dit? Zodat de oliën goed kunnen intrekken in de alcohol.

Als deze 6 weken dan voorbij zijn worden de schillen gescheiden van de alcohol. Alweer een stapje dichterbij het eindproduct! Want zoals eerder vernoemd is de limoncello de perfecte verhouding van een zuurtje en zoet. En hoe krijgen ze dat voor elkaar dan? Door zelf citroensap en eigengemaakte suikerwater toe te voegen. Psst... top secret-verhouding natuurlijk!


Bottelen

Na 6 weken wachten is het dan eindelijk tijd om te bottelen. Jaajaa, we zijn er bijna! Tegenwoordig worden de iconische flessen van de Limoncello Club gevuld via een machine maar ook dit ging vroeger met de HAND. Net als het etiketteren, sluiten en verpakken.


Drinken
Hoe je limoncello drinkt is over het algemeen wel bekend maar laten we het toch nog maar even een keer uitleggen. Om de drank namelijk heerlijk soepel te krijgen is het belangrijk om deze gekoeld te drinken. En met koel bedoelen wij ijs- en ijskoud uit de vriezer! Aangeraden wordt de limoncello 1.5 uur voor het drinken in de vriezer te leggen en na openen gekoeld bewaren in de koelkast.


Samen
Waar de Limoncello Club en Boozly elkaar de hand in kunnen schudden is de kunst van het samen doen. Samen hard werken en ook samen de successen vieren. Door hun doorzettingsvermogen zijn zij al heel wat vreugdedansjes verder. Een jaar vol met blijdschap wat leidt tot een mooie, succesvolle samenwerking.

En net als bij ons hebben ook zij goed gebruik kunnen maken van hun netwerk. Zal dit leiden tot een ambitieuze community met (ook wel gezellige) young professionals? Wie weet ;) 

Smaken
Wist je dat wij ook de arancello verkopen van de Limoncello Club? Je raadt het al… De Limoncello Club Orange is met sinaasappel! Heerlijk met een zachte kaneel nasmaak. Oftewel, de perfecte afdronk. Wil jij deze nou ook even testen? Klik dan hier en bestel hem snel!

Maar… mogen wij nog meer smaken verwachten? JAZEKER! Binnenkort misschien wel een rode of roze kleur? Wij wachten vol spanning af…

Voor nu zullen we het moeten doen met de heerlijke citroen- of sinaasappelsmaak van de Limoncello Club! Join jij ook de club?

Kijk snel op onze webshop om deze heerlijke dranken te bestellen!

Wil jij nou meer informatie? Neem dan even een kijkje op www.limoncelloclub.nl
Net zo leuk als die van ons ;)

 

Boozly Team
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter