Wedstrijdje Blik of Fles!

Wedstrijdje blik of fles!

Blikjes en flesjes in allerlei soorten en maten. Waarom zit het ene bier in een blikje en de ander in een flesje? Laten we het even vergelijken in een wedstrijdje blik en fles!

Luchtdicht
Bier blijft het beste wanneer het luchtdicht is. Waarom? Luchtdicht zorgt ervoor dat er geen zuurstof-reactie plaatsvindt in het bier. Mocht dat wel gebeuren dan is het oxidatie-gevolg dat het bier muffig gaat proeven, herkenbaar aan een kartonsmaak.

Bier is het best luchtdicht in een blikje vanwege de gesealde sluiting. Dat betekent natuurlijk niet dat bier in een flesje muffig smaakt maar wel degelijk sneller mogelijk is en heeft hierdoor ook een minder lange houdbaarheidsdatum.

Score:
Blik 1 - 0 Fles

Lichtdicht
Bier veroudert sneller door licht en uv-stralen. Er ontstaan namelijk zwavel-verbindingen in het hop wanneer het bier in contact komt met lichtuitstraling. Hoe lichter het flesje, hoe sneller dit kan gebeuren. In dat geval is een bont flesje alweer beter maar… het is helemaal te voorkomen voor bier in blik! 100% lichtdicht!

Score:
Blik 2 - 0 Fles

Koeling
Dit is geen rocket science… Bier is sneller gekoeld in een blikje dan in een glazen flesje. Do we need to say more?

Score:
Blik 3 - 0 Fles

Breekbaarheid
Ook deze zal niet als een verrassing komen. Glazen flesjes hebben sneller een kans om te breken. Voor veiligheid is dit onhandig maar ook voor transport. Nog een voordeel voor blikjes dus!

Score:
Blik 4 - 0 Fles

Gewicht
Last but not least! Een blikje is natuurlijk lichter dan een flesje. Dat kunnen we zelf ook allemaal wel bedenken maar voor ons als Boozly zit daar nog een heel goed ander standpunt achter. Er passen namelijk meer blikjes op een pallet dan flesjes door het gewicht en vorm. Dit heeft weer positieve gevolgen voor de CO2-uitstoot omdat het tot wel de helft van het gewicht kan schelen. Helemaal in line met onze sustainability standpunten dus!

Score:
Blik 5 - 0 Fles

Wij zijn dus helemaal fan van bier in blik! Om ook fan te worden klik dan hier om snel je bier in blik te bestellen! 

 

Boozly Team
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter