Koken met Dranken #4

Koken met Dranken #4
Jaja, wij zijn er weer met dit keer nieuwe toppers om toe te voegen aan jouw kookkunsten! De maanden met een ‘R’ zijn nog niet voorbij dus laten we er nog even van genieten…. want wat houdt dat in? MOSSELEN!
Wie lust die nou niet…?
Wat wij trouwens bedoelen met de maanden met een ‘R’ laten we je hieronder even zien ;)
JanuaRi
FebRuaRi
MaaRt
ApRil
Mei
Juni
Juli
Augustus
SeptembeR
OktobeR
NovembeR
DecembeR
You see?
Daarom hebben we in deze blog 3 heerlijke recepten voor jou klaarstaan met mosselen! Wel met een scheutje danswater natuurlijk ;)
Recept 1
Mosselen met Wodka
Een echte classic en kan daarom niet missen tussen ons rijtje beste mosselrecepten!
2 pers.
Tijd: 30 min.
Wat heb je nodig?
3 kg mosselen
1 venkelknol
1 witte ui
1 el boter
2 eierdooiers
150 ml room
2 el Puschkin Vodka
citroensap van 1 hele citroen
1 el dragon
1 el bieslook
1 el peterselie
Zwarte peper
Wat ga je doen?
Snipper de ui en snijd de venkel in stukjes. Hak vervolgens alle kruiden fijn en zet ze gescheiden van elkaar apart. Verwarm de boter in een grote pan en fruit hierin de ui en venkel. Als de ui glazig is, blus je de groenten af met pastis. Voeg dan nu de mosselen toe, zet een deksel op de pan en laat staan totdat alle mosselen open zijn.
Om een lekker romig sausje te creëren, haal je de mosselen uit de pan zodra deze open zijn en zet ook deze apart. HOUDT ZE WEL WARM! Laat het kookvocht voor ⅓ inkoken en voeg dan de room toe. Ook dit laat je even inkoken.
Haal de pan nu van het vuur en roer er de dragon en eierdooiers door. Breng de saus verder op smaak met het citroensap en wat zwarte peper.
Om het af te maken voegen we de mosselen weer terug aan de pan. Schud goed zodat de mosselen zich kunnen mengen met de saus. Werk jouw maaltijd af met de peterselie en bieslook en OEH LA LA geniet ervan!
Serveer met franse frietjes en je hebt het ULTIEME Franse moules et frites ;)
Recept 2
Mosselen met rode wijn
Witte wijn is zo standaard… laten we het daarom eens even anders doen!
2 pers.
Tijd: 30 min.
Wat heb je nodig?
3 kg mosselen
1 witte ui
5 knoflooktenen
1 chorizo worst van 200 gram
125 gram gerookte spekreepjes
een flinke scheut rode wijn zoals deze lekkere Touch Cabernet Sauvignon
een handje vol cherry tomaatjes
1 rode peper
1 el tijm
Zwarte peper
Wat ga je doen?
Snijd de chorizo in stukjes en bak deze samen met de spekjes ZONDER olie in de pan. Snijd in de tussentijd de knoflook, ui en het pepertje fijn. Voeg deze toe aan de chorizo en fruit 2 minuutjes mee. Halveer de tomaatjes en voeg deze samen met een flinke scheut rode wijn toe aan de pan. Laat dit wat inkoken samen met het fijngesneden tijm. Proef en voeg eventueel nog wat zwarte peper toe.
Dan is het nu tijd om de mosselen eraan toe te voegen. Sluit de pan af met een deksel en laat staan tot alle mosselen open zijn. Schud de mosselen goed in de pan zodat het zich mengt met de saus.
Pak mooie wijnglazen erbij. Vul deze met de overgebleven wijn en klaar is jouw avondeten!
Recept 3
Mosselen met bier van de BBQ.
Hoor je niet vaak. Maar wel bij Boozly! Wordt het toch eens tijd dat wij een Boozly Barbecue organiseren? ;)
2 pers.
Tijd: 30 min.
Wat heb je nodig?
3 kg mosselen
2 sjalotten
5 knoflooktenen
1 flesje Gebrouwen door Vrouwen Gin Weizen
1 el boter
1 el worcestershire saus
2 el platte peterselie
Zwarte peper en zout
Wat ga je doen?
Steek de BBQ aan en laat hem warm worden tot 175 ͒C. Snijd in de tussentijd de knoflook en sjalot fijn. Als de BBQ heet genoeg is, smelt je de boter in een hittebestendige pan op de BBQ. Fruit hierin de knoflook en sjalot. Blus dit af met de wijn en meng er de worcestersaus doorheen.
Tijd voor de mosselen! Voeg ze toe, sluit de pan af met een deksel en laat staan totdat alle mosselen open zijn. Schep de mosselen een paar keer om en voeg naar smaak zwarte peper en zout toe. Maak af met wat fijngehakte peterselie Et Voila, Mosseltjes a la Boozly!
Zien wij jou volgende keer terug voor nieuwe recepten?
Als je nou niet kan wachten... bekijk dan hier onze andere blogs! Daar staan ook een altijd recepten tussen ;)