Koken met dranken #3

Koken met dranken #3

Daar zijn we weer... met een nieuw recept als aanvulling van ons kookboek! En deze week hebben wij gekozen voor.... Truffelrisotto! Risotto's zijn over het algemeen niet ingewikkeld te maken, blijkt ook maar weer uit dit recept. Je kan ze simpel houden door ze cacio e pepe-style te houden met alleen parmezaanse kaas en gekneusde zwarte peper maar wij houden wel van uitpakken en daarom deze versie met truffel. Ook dit keer hebben we een recept gebruikt van een Boozly-medewerker, wij zijn fan! 

Speciaal voor jullie is er ook een kortingscode bij onze samenwerkende partner waar wij de beste producten voor deze truffelrisotto vandaan halen. Het enige wat je hoeft te doen is op de link klikken van het product in de ingrediëntenlijst hieronder en deze code invullen: LIFT-MSVAUCYN. De rest spreekt vanzelf ;)

Let's get started...

Tijd: 1 uur
(4 pers.)

Wat heb je nodig?
Een zakje Arborio Rijst
Roomboter
Traditionele olijfolie met truffel
3 tenen knoflook
1 hele witte ui
Een bakje Gemengde paddenstoelen
Een fles Orahovica Grasevina (of 2... want deze is ook erg lekker erbij te drinken!)
Een groot blok Pecorino Romano 

2 el truffeltapanade
Verse rozemarijn
Verse Tijm
Zout & Peper
1 Groentebouillonblokje
Twee hoge pannen
Een soeplepel --> Heb jij deze nou niet dan kan je ook een beker gebruiken om de bouillon toe te voegen.

Wil jij het echt fancy maken? Bestel dan via deze email: [email protected] jouw verse truffels om er heerlijk overheen te schaven. Want wie zegt er nou nee tegen extra truffel... 

Wat ga je doen?
             1. Gebruik één van de hoge pannen om de bouillon op te zetten. Dit doe je door water bij het                           bouillonblokje toe te voegen zoals de instructies op de verpakking. Zet deze pan vervolgens op                     hoog vuur. 
             2. Snipper de knoflook en witte ui fijn en fruit deze aan met een flinke scheut olijfolie in de andere                   hoge pan. Snijdt in de tussentijd ook de gemengde paddenstoelen. 
             3. Voeg de paddenstoelen en bak deze tot ze goudbruin gekleurd zijn. Als dit het geval is, doe je                   de risotto-rijst erbij tot deze glazig uit zien. 
             4. Blus de risotto af met een flinke scheut van de witte wijn.
             5. Dan is het nu tijd om de risotto te laten garen in de bouillon. Voeg steeds met de                                         soeplepel bouillon toe aan de risotto tot deze onder het vocht staat. Dek deze af met een                             passende deksel en laat een paar minuten staan tot de bouillon is opgenomen. Blijf wel                             tussendoor checken en roeren zodat de risotto niet verbrand! 
             6. Herhaal deze stappen totdat de risotto al dente is of de bouillon op is. Is de bouillon op maar                       de risotto nog niet gaar? Maak dan bij tot dat dat wel het geval is, makes sense right ;) 
             7. Tijdens het wachten kan je alvast de Pecorino Romano raspen. Geen zin in? Koop dan geraspte                     parmezaanse kaas. 

We zijn er bijna...

             8. De risotto is al dente! Jeej! Om de perfecte structuur te krijgen voegen we nog een flinke klont                     boter toe. Deze stap heet in het Italiaanse 'mantecatura' en geeft de heerlijke creamy structure                   aan de risotto. Voeg hierna ook de geraspte Pecorino Romano toe en roer dit goed door. Tip!                       Houdt over om op het einde als garnering over de risotto te strooien. 
             9. Tijd op de truffel eraan toe te voegen. Neem twee theelepels truffeltapanade en roer deze door                     de risotto. Kan natuurlijk altijd meer naar wens ;)
           10. Op naar het kruiden. Omdat truffel sterk is van smaak houden we het verfijnd. Pluk wat                               blaadjes van zowel de rozemarijn als de tijm, hak deze fijn en voeg toe aan de risotto. Kruid                       vervolgens verder met gemalen zout en peper. Belangrijk! Blijf proeven... Kruiden kun je                         altijd meer toevoegen maar als het er eenmaal in zit krijg je het er niet meer uit... 
           11. Is de risotto volgens jou af? Dan ga je opdienen. Verdeel de risotto als het ware over de borden                   en garneer met de overgebleven Pecorino Romano. Heb jij ook de verse truffels besteld? Schaaf                   deze dan nu ook in dunne plakjes over de risotto heen. Als je geen truffelschaaf hebt kan dit                       ook goed met een mandoline of kaasschaaf. 
           12. Buon Apetito! 

Deel jouw kunstwerk op Instagram en vergeet ons niet te taggen! 

Boozly Team
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter