Bye bye rode wijn vlek

Bye bye, rode wijn vlek!


Erg lekker die rode wijn maar zoals we allemaal weten krijg je die vlekken er moeilijk uit. De oplossing is natuurlijk om elke druppel op te drinken en geen wijn te verspillen…. Dat is helaas makkelijker gezegd dan gedaan.


Wij begrijpen het probleem en zijn daarom op zoek gegaan naar een paar handige tips!


De meest gebruikte techniek gaat als volgt:

Dep de rode wijnvlek droog. NIET WRIJVEN! Hierdoor wordt het alleen maar erger…. Besprenkel na het deppen wat gekoelde witte wijn over de rode wijnvlek. Vind je dat nou zonde? Gebruik dan gewoon koud water. Strooi hier vervolgens wat zout op en laat dit een tijdje intrekken. Meng vervolgens een kopje warm water met een theelepel wasmiddel en giet dit over de vlek. Laat dit weken en opdrogen. Mocht de vlek hierna nog niet weg zijn? Herhaal dan dit proces totdat je er niks meer van ziet.

Zie je nou na een avondje goed feesten de vlek pas de volgende ochtend? Sla dan de eerste 3 stappen over en meng meteen een kopje KOUD water met een theelepel wasmiddel en dep dit met een spons over de vlek totdat deze niet meer zichtbaar is. Spoel het af met heet water en laat het opdrogen.


Wie had het nog over die wijnvlek?

Voordat je eventueel zou kunnen knoeien met rode wijn is het altijd wel handig om deze eerst in huis te hebben. Kijk daarom snel naar de rode wijnen die wij aanbieden! 

Boozly Team
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter