Brak zijn is verleden tijd

Ook zo klaar met brak zijn na een gezellig feestje….?

Hoofdpijn, duizelig, misselijk of niet vooruit te branden omdat je nèt te diep in het glaasje hebt gekeken? We kennen deze killer katers helaas allemaal. Toch zijn er een aantal super makkelijke aanpassingen die jouw kater ‘the day after’ verzachten. 

 

Lees snel onze 7 tips om jouw kater te verminderen!

1. Drink genoeg water

The oldie but goldie…drink voor elk glas alcohol, 1 glas water.
Dit houd jouw waterpeil in balans. Alcohol drijft namelijk vocht af dat weer aangevuld wordt met het drinken van water. Jij wordt dus wel aangeschoten, maar hebt daar de volgende dag geen last meer van ;)

 

2. Werk dat voedsel naar binnen

Met alle misselijkheid heb je daar echt geen zin in maarrrr…. als je daar vanaf wilt zou ik het toch echt wel doen! Eet koolhydraten, dit heeft je lichaam na zo n nachtje doorhalen wel nodig. Koolhydraten verhoogt namelijk je bloedsuikerspiegel waardoor je kater afneemt. Smeer dan ook nog eens een keer een dikke laag jam op je brood, vanwege de suiker die de alcohol sneller je lichaam uitgewerkt, and you are good to go!

 

3. Zet even een paar stappen

Another classic… Bewegen! Ja sorry, je leest het goed. En logisch dat je daar nu niet aan moet denken maar het helpt zeker want een paar simpele oefeningen helpen al met het afbreken van de alcohol in jouw lichaam. We hebben het dus helemaal niet over een intensieve workout maar ga bijvoorbeeld lekker een stukje wandelen buiten! De buitenlucht zal je goed doen.

 

4. Spring onder de douche

En nee dan bedoelen we natuurlijk niet letterlijk springen… maar ga je lekker opfrissen! Vaak word je nog misselijker van alle vieze geurtjes om je heen dus pak die douche! Afwisselen tussen warm en koud water blijkt uit onderzoek te helpen. Wanneer jouw lichaam frisser is, voel jij je ook frisser in je hoofd.

 

5. Neem die pijnstillers

Nog eentje die zeker niet verrassend is, maar wel nuttig! Namelijk… PARACETAMOL.
Hebben de tips hierboven niet geholpen dan is dit zeker een aanrader. Deze pijnstiller helpt de hoofdpijn te verminderen en daarmee dus ook die kater van je!
WARNING! Neem geen aspirine. Hier zit acetylsalicylzuur in wat niet goed is voor je lever en nieren zolang hier nog alcohol in voorkomt.

 

6. Pak je rust

Slaap kindje slaap…. Precies! Wanneer jij waarschijnlijk vanwege je ritme toch optijd wakker bent, is het een goed moment om met wat water het vocht in je lichaam aan te vullen en je bed weer terug in te duiken. Niks nieuws verder want je lichaam herstelt in je slaap dus… Weltrusten!

 

7. Netflix and chill

Lukt het jou dan echt niet meer om verder te slapen? Dan hebben wij de beste oplossing.
Pak je dekens erbij, sleep ze mee naar de bank, ook alles wat je nodig hebt om vervolgens niet meer op te hoeven staan and turn on the netflix! De beste tip is namelijk gewoon lekker bijkomen van je avondje uitgaan. Het is geen wonder maar je zal je na een goede dosis van je favo serie al een stuk beter voelen! 

 

Heb jij meer tips voor onze brakke medemensen?
Feel free to share!

Boozly Team
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter