Angst voor alcohol...?! #1

Zoals de titel al zegt gaan we het hebben over angsten voor alcohol. Alleen hebben we dit rare fenomeen  daar wat netter verwoord ;) Want ja! Het bestaat echt! Waar de angst voor een leeg glas of om uberhaupt wijn te zien als één grote grap klinkt, zijn er echt mensen die dit serieus hebben. Die eerste snappen wij nog ;) Laten we die daarom deze week bespreken.

Cenosillicaphobia
[See-No-Silly-Ka-Fo-Bea] noun
Fear of an empty glass. 

Ja het is echt een ding! Ook op Boozly kunnen we hier nog wel eens over geinen wanneer we dit als grapje gebruiken, en die wordt regelmatig gebruikt kan ik je zeggen. Maar misschien komt de volgende situatie je wel bekend voor...

Je bent met je vrienden in de club (mits er geen lockdown #423415 is) en je hoort je favo plaatje. Je gaat helemaal los en laat al je nieuwe moves zien. Maar toch mis je iets... en dat is een glas in je hand! En je bent echt niet de enige want als je om je heen kijkt zijn er zoveel mensen die iets vast moeten hebben voordat ze op de dansvloer komen te staan en dat iets is dus een glas. Je voelt je dan dus ook vaak oncomfortabel als je daar staat zonder glas. Laten we zeggen dat dit een lichte versie is van deze angst. Besef je dan ook nog eens even dat je een glas vast hebt dat de hele tijd vol moet zijn!

Voor de mensen die deze angst hebben is dat zeker van belang want te lang een leeg glas hebben kan leiden tot irritatie of frustratie. Je herkent ze aan héél snel drinken, zodat ze meteen een nieuw glas kunnen bestellen en vaak hebben ze dan ook twee volle glazen om zich niet bezig te houden met het lege glas zodra er eentje is opgedronken. Of juist héél langzaam, om altijd drank in het glas te hebben zolang het maar niet leeg is en laten vaak dan ook een slokje staan voordat ze een nieuw drankje bestellen. 

Als wij met het team op één van onze gezellig uitjes zijn dan bestellen wij ook wel snel 2 fluitjes  tegelijk maar no way josé dat wij een slokje laten staan ;)

Speaking of onze gezellige uitjes… wil jij daar deel van uitmaken? Bekijk dan hier onze openstaande vacatures en wie weet drinken wij binnenkort een biertje met jou!  

Boozly Team
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter